Öncelikle etimizi zeytinyağı tuz karışımında buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
Sonra yapmamız gereken ilk işleme geçiyoruz ;etlerimizi mühürleyeceğiz. Bunun için etleri pişireceğiniz tavayı ocağa alın (dikkat teflon tencereler yüksek ısıda kanserojen madde ortaya çıkardığından demir döküm tava ya da seramik tava kullanmanızı öneririm) ve ocağın altını yüksek ateşte yakın. Tavadan duman çıktığı zaman etlerinizi koyun. Cız diye bir ses çıkması ve etin tavaya yapışması gerekiyor. Bu arada kesinlikle yağ kullanmayın çünkü zaten etimizi 2 saat yağda dinlendirdik.
Eti tavaya direkt olarak koyacağız.
Yaklaşık 2 dakika et bu şekilde durduktan sonra ters tarafı çevirin. Ters tarafını da 2 dakika kadar tutun. Mühürleme işlemini etin suyunu içine hapsedip yumuşacık olması için yapıyoruz. Böylece yumuşacık ağızda dağılan bir etimiz olmuş oluyor. Onun için bu aşamayı atlamamanızı tavsiye ederim.
Sonra salça, domates, sarımsak, kaynamış su ve baharatlarımızı bir kapta karıştırıp etimizin üzerine döküyoruz.
Tavanın altını en kısığa alıyoruz ve yaklaşık 35-40 dakika etler pişene kadar pişirme işlemini gerçekleştiriyoruz.