Tencere Kababı

Tencere Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kıyma
  • 5 adet kemer patlıcan
  • Arzuya göre 1 adet patates
  • 1 baş kuru soğan (çok ince kıyılmış)
  • 4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı Burcu  biber salçası
  • 1 yemek kaşığı Burcu domates salçası
  • 1’er çay kaşığı karabiber, karışık baharat, kekik, tuz
  • 2 domates (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı

Tencere Kebabı Tarifi Yapılışı

Salçaları, soğanı, sarımsağı, baharatları, tuzunu ete ilave edip yoğurun. Elinizi ara sıra suya batırın. Etin elinize yapışmaması için. Sonra toparlayıp dinlenmeye bırakın. Rendelenmiş domatesi, yağla birlikte ocağa alıp pişirin. Tuz ekleyip tavanın altını kapatın. Patlıcanları verevine 1 cm aralıklarla koparmadan kesin. İçerisine hazırlanan kıymalı harçtan koyun. Geniş bir tencereye dizin. Üzerine pişen domatesleri dökün. 1 u bardağı kaynar su ekleyip ocağa koyun. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Pişen yemeği sosu ile servis yapın. Afiyet olsun.

BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ